Etiketter

För knappt ett år sedan flyttade vi från Göteborg till Västra bodarna utanför Alingsås . Vårt mål var att se om våra drömmar om att bo på landet var som vi tänkte oss och om Västra bodarna var platsen vi ville bo på. Vi hittade ett litet billigt hus på 36m2 som passade oss som handen i handsken.

Vi sneglade på en tomt som låg ute för försäljning, stötte och blötte dess fördelar och nackdelar. Funderade och kliade oss i huvudet. Var detta verkligen rätt?

När vi hade röjt undan det ena tvivlet efter det andra återstod endast att undersöka möjligheten att dränera tomten som hade lite problem med den biten själv. Vi tog kontakt med en markentreprenör som själv bygger ett hus i närheten. Två dagar innan vi skulle åka på tågluff till Rumänien träffade vi honom på tomten för att diskutera hur man gör. Det går då upp för honom att han, på sin egen tomt får ca 1000 ton markfylle över. Detta skulle passa alldeles utmärkt på ”vår” tomt, övertygade han oss om. Problemet är att han behöver få iväg materialet om en vecka. Det var just en sådan spark därbak vi behövde för att komma till skott. När det är dags att lämna landet har vi telefonerat oavkortat i två dagar till mäklare, lantmätarvän, kommun samt skrivit en fullmakt till Christines mor som ska kunna köpa tomten medan vi är utomlands.

När vi kommer hem två veckor senare äger vi en tomt och halva vägen till tomten är färdig. Under våren har vi pratat med en arkitekt som inriktar sig mot ekologiskt byggande som har lovat att hjälpa oss med ritningar. Och det är lite bråttom visar det sig. Förhandsbeskedet på tomten går ut den 9 augusti vilket betyder att vi har ca 1 månad på oss att få in en bygglovsansökan.

20130812-222535.jpg