Etiketter

, ,

I Danmark är det lite mer vedertaget än i Sverige att isolera husgrunder med musselskal. Där finns det även exempel på hur man använder det i väggar och tak med diverse lustiga konstruktioner. Jag gillar danskar, de vågar tänka utanför lådan. Dessutom är det en restprodukt från musselodlingen i limfjorden. 100 000 kubikmeter om året behöver de göra sig av med. Ett problem jag kan tänka mig att hjälpa till med.

20140206-173209.jpg
Sen är det ju det här med att snacka dansk. Google translate hjälpte mig med ”muslingeskaller” ”afgassede” och ”knuste” Man vill nämligen ha dem krossade och ”luftade”. Krossade för att det ger fler luftfickor och luftade för att det kvarvarande köttet i skalen avger formaldehyd när de ruttnar. Det vill man inte ha i sig.
Jag drog mig länge för det där samtalet men för första gången i mitt liv verkade det som att jag förstod henne bättre än vad hon förstod mig. Skönt!
Jo, och förutom att de isolerar bra är de även kapillärbrytande och dränerande och mycket billigare än skumglas (hasopor) som ändå inte verkar vilja ha mig som kund eftersom de aldrig svarar på offertförfrågan.