Marcus och Jakob I håller på att mura för fullt på tomten, så Marcus hinner inte skriva i bloggen. Så här kommer ett litet inlägg från mig, Christine!

Det som händer just nu: På den grundsulan som gjutits (se förra inlägget) så muras nu en mur upp med dubbla lecablock. På denna mur kommer sedan vår bärande husstomme att ställas. Därför är det viktigt att det är stabilt. Givetvis är det också viktigt att grunden har ett bra isoleringsvärde, så det inte blir för kallt under golvet i huset. Eftersom lecablock inte har bra så bra isoleringsvärde kommer vi att lägga in foamglas i muren.

20140516-221341.jpg

Foamglas är vattentät isolering som gjorts av återvunnet glas, även kallat skumglas. (Kolla in http://www.foamglas.se). Vi har valt att lägga foamglas i den övre delen av grundmuren. Se den illustrativa bilden! De lila rutorna är lecablock, dvs grundmuren. I den övre delen börjar ett blått sträck som går sicksack uppåt. Det är markeringen för foamglaset. En liten skiva foamglas kommer också att läggas som ett lock på foamglaset högst upp, på grundmuren. Till höger om grundmuren i bilden är grundens insida, dvs platsen under huset. Där kommer vi att ha musselskal. Men det får ni höra mer om längre fram!

20140516-222458.jpg

Det som också hänt i veckan är att markägaren som äger marken norr och öster om vår tomt har grovrensat bort sly och mindre träd! Och det ändrar givetvis upplevelsen av vår tomt! Vi får se när vi byggt huset om vi då kan skymta sjön från andra våningen. Och vi får mer morgonsol. Som tur är har vi inte hus nära inpå tomten, än så länge, så det är ingen fara för mer insyn. Vi håller nu tummarna för att markägaren låter sina får gå även på marken runt vår tomt. Det vore jättecharmigt!

20140516-221919.jpg

Annonser