Hösten kommer och jag blir nervös varje gång det snackas om höststormar på vädret. Men jag överbevisas varje gång av vårt stolta bygge. Det ligger ju väldigt skyddat från västan dessutom. Så jag borde vara lugn.

fotogenique så få

I senaste avsnittet av Bonderøven (eller ”hundra procent bonde” som det heter i PK-sverige) jobbar vår lillefotogeniska självhushållarguru med både lera och musselskal. Precis som vi, fast ändå inte alls.  jag reagerade på var att hans lera såg alldeles bedrövligt lös ut. Men det är kanske så den ska vara när man gör lersten och inte puts som vi använder den till. Visserligen tyckte han att den skulle ligga där och torka upp men det kan ju ta ett rejält tag.  Å andra siden var det ju smidigt att ta den med tankbil.

Den andra saken han inte gjorde som jag, var att köpa musselskalen två år i förväg vilket ju är alldeles självklart så här i efterhand. Om man har möjlighet är det ju givetvis så man ska göra. Ibland när det är fuktigt i luften så börjar musselskalen lukta lite igen. Och det blir ju extra tydligt när huset är på plats så att luften stängs in.

Här har ni länken till programmet. Slå på dansk textning så förstår man iallafall en del. Och till alla som vill kommentera att jag (Marcus) är lik bonderøven kommer jag skicka ett mjältbrandsbrev på posten som tack. (Det är inte jag, det är kepsen)

Bonderøven hämtar lera och lägger in musselskal.