av Marcus

Ibland ringer det vänner som är jobbsugna. På att göra nåt som de inte gör varje dag. Oftast är det sånna vänner som oftast hänger sig åt att sitta på en stol, trycka eller vrida på knappar eller prata i telefon. De behöver göra nåt annat. Det får dem oftast. Pappa Roland kommer också förbi titt som tätt trots att han är pensionär och har fullt upp.

Markus sågar festool

Markus med K sågar med festool sänksåg


Marcus och Markus med K flyttade lite dörröppningar som hamnat lite fel vid uppförandet av stommen och ploppade in den allra sista halmbalen som fyllde gapet där fasadmätarskåpet har suttit. Det var tvunget att flyttas. Jag vill inte gå in i detalj eftersom jag är måttligt nöjd med lokala energibolaget som snart har dragit ut en sisådär trekvarts år på att leverera ström till halmfrid vilket fortfarande inte är gjort.

Jag gick fönsterrenoveringskurs också. Vi har ju ett fönster som vi kallar ”kyrkfönstret” som ska sitta i vardagsrummet där vi har högt i tak. Ett 3 meter högt fönster med rundad överdel. Egentligen är det ett industrifönster från ett gammalt vattenkraftverk nånstans i Töckforstrakten i värmland. Det var i tevkesamt skick på sina ställen så jag bestämde mig för att utbilda mig. Vilket gjordes på Nääs byggnadsvård som har alldeles utmärkta kurser inom byggnadsvård. 

IMG_7960Den rundade delen av spröjsen hade spruckit i ett gäng pusselbitar. egentligen hade jag inte trott att jag skulle klara av att göra en sån bit utan att jag skulle behöva lämna in det på lagning i efterhand. därför koncentrerade jag mig på de raka delarna. När det var klart tog jag mod till mig att ta mig an böjen och blev överaskad av mig egen snickartalang.

in the making

in the making…

IMG_7970

typ klart…

IMG_7961

underdelen bytt

typ klart. det här är överdelen. det finns en del till.

typ klart. det här är överdelen. det finns en del till. typ stolt!

Det kan verka lite klyschigt kanske men Christine har fått färgansvaret. Jag gillar färg men har grava problem att avgöra vilka som är vilka. Hon har väldigt bra vänner också som också gillar färg. Det är himla bra sak det där med vänner.

färgworkshop

färgworkshop med Ida o Rebecka

IMG_8033

Christine skrapar gammal färg från vår blivande pardörr som ska skilja kallfarstun/vindfånget från övriga huset.

IMG_8035

Det här är vårt innertak i köket som jag och pappa satte upp. Det är vanlig 23*120 råspont som ska målas vitt. Det är det första ytskiktet som är uppe och ska synas när det är klart. härlig känsla.

IMG_8034

motorsågsdaniel är tillbaka vassare än nånsin. några träd som glömdes bort i våras ska ner.

Jag och pappa sätter ångbroms

Jag och pappa sätter ångbroms

Vi har även satt upp ångbromsen som ska reducera mängden ånga som släpps upp på vinden och gör cellulosaisoleringen där uppe fuktig. Cellulosalösull är mycket bättre än mineralull på att hantera fukt, därmed slipper man tätare skikt och huset kan jobba bättre med naturlagar än mot dem.

Nu kommer december. Förhoppningsvis kommer våra fönster som vi beställt snart så att vi kan få i dem. Innertaken ska göras klara. Elen och rördragningen ska påbörjas… Sen är det bara resten kvar.

Annonser