Ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig.
Marcus kan inte jobba på huset pga en irriterande borreliainfektion som gör honom lat och bidragsberoende.
Vi har en del saker som hade varit så sköna att få gjorda innan Vintern. Målet var att få huset tätt till vintern och det kanske vi kan lyckas med. Därför sträcker vi ut våra händer till våra halmfridsvänner och ber om hjälp.
Vi har ett gäng balar som behöver bytas ut och lite putsning som behöver kompletteras innan vi kan känna att vi kan pusta ut och låta vintern komma. Vi tar hit Ulf Henningsson till en unik halmbyggarworkshop och diskuterar fuktteori och filosofi, om varför det blivit som det blivit hos oss. (inte borrelian då) Om hur man ska tänka kring mögel och fukt. Och så byter vi ut en gäng balar och lerar på dem med ett grundlager och kompletterar där det blivit dåligt. Här finns med andra ord chansen att lära sig saker man inte lär sig på de flesta andra halmbalsworkshoppar och kurser.

Vi kör en endagsworkshop på lördagen 3e oktober. Med lunch till från Nolbygårds ekobageri till självkostnadspris. Vi sträcker ut våra händer först och främst till de som varit med tidigare eller har erfarenhet av halm/lerbygge sedan innan eftersom vi har en del som behöver bli gjort. Man skulle kunna kalla det för fortsättningskurs… advanced! 😉

Och så hoppas vi på en skön höstdag med solsken i blick och ett par veckor till frosten.

Som vanligt så gäller anmälan till anvegard@gmail.com. Man får gärna klicka i här att man kommer också men det är inte en giltig anmälan. Vi behöver för försäkringsändamål: Personnummer, samtliga kontaktuppgifter och om man vill köpa lunch. Arrangemanget görs i samarbete med studiefrämjandet Alingsås.

Välkomna!
/Marcus och Christine