Då var vår sommar planerad i grova drag och vi har vaskat fram några helger att ha workshops på! Många har frågat efter datum och här kommer dom. Tipsa gärna vidare!

9-10 juli – Bygga halmfrid 10
Facebook-event: https://www.facebook.com/events/795332890602159/

6-7 aug – Bygga halmfrid 11
Facebook-event: https://www.facebook.com/events/1099715363423240/

20-21 aug – Bygga halmfrid 12
Facebook-event: https://www.facebook.com/events/920968338015713/

Lerklining av ett hörn på workshoppen maj 2015

Lerklining av ett hörn på workshoppen maj 2015

Vi har kommit långt i vårt halmbalshusbygge tack vare var dom fantastiska workshops:arna vi haft. Det vi ska göra i sommar är att få upp ett lager med kalklera på ytterväggarna och om vi hinner även lera på väggar inomhus. Kanske börjar vi på nåt lergolv också. Alla lerblandningar kommer vara fria från dynga! På gott och ont.

I stora drag kommer helgerna att se ut så här:

Fredag:
Kväll: ev. långväga och övernattande deltagare anländer, annars ingen aktivitet

Lördag:
Kl. 9-17: Vi lerklinar och har pauser för fika och lunch
Kvällen: Vi grillar, bastar, badar och umgås

Söndag:
Kl.9-17 : Vi lerklinar och har pauser för fika och mat

Helgerna gör vi i samarbete med Studiefrämjandet. Därför behöver vi anmälningar via mail till canvegard(at)gmail.com med svar på dessa frågor:

  1. För och efternamn
  2. Fullständigt personnummer
  3. Postadress, mail och telefon
  4. Om mat och fika önskas till självkostnadspris (vegetariskt)
  5. Om boende önskas till självkostnadspris eller tält
  6. Om man vill vara med på kvällens grillfest (som är gratis)
  7. Om man vill basta på kvällen

Vi har även skapat facebook-event för helgerna för att deltagare ska kunna tipsa vidare enkelt och för att man kan samordna med skjuts. Men FACEBOOK ANMÄLAN RÄCKER INTE, utan man MÅSTE MAILA in anmälan.

Vägbeskrivning
Vi bygger hus och bor i den lilla byn Västra Bodarna utanför Alingsås.

Tåg: Ta alingsåspendeln till Västra bodarna från Göteborg eller Alingsås. Följ Järnvägen söderut på Västra bodarnavägen, till höger om spåren. Efter ca 1,5 km ta höger på Lärketorpsvägen. Man ser nu Halmfrid in i skogen till höger. Följ Lärketorpsvägen 150 meter från där den börjar och sväng höger på första vägen.

Om ni vill använda GPS så visar den inte helt rätt till Lärketorpsvägen 13 så håll ögonen öppna. Ni ska köra in vid första huset på högersidan.

Så se till att anmäla er i god tid. Vi stänger anmälningstiden 1 vecka innan workshopen börjar eller när den är full. Vi tar inget betaltför själva workshoppen. Vi är så glada att folk vill komma. Det är så trevligt. Däremot tar vi betalt för luncherna till självkostnadspris om man vill ha det. Det brukar landa på runt en hundring per dag. All mat är vegetarisk.